Tomatpasta med kotlett

En god pastarätt passar i alla lägen. Denna förgyller din kväll med mör kotlett som omges i en krämig sås gjord på grädde, tomatpesto och rödlök. Äts sedan ihop med nykokt pasta, gärna gemelli, och gröna små ärter. Middagen är serverad

Gör så här
Tina ärterna eller sojabönorna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka med ärterna/bönorna ca 3 minuter på slutet.
Starta timer
Skär kotletterna i strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Stek kotlettstrimlorna och löken i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde, tomatpesto, tomatpuré och mjölk. Koka upp och låt sjuda någon minut.
Servera pastan med kotlettsåsen.

Ingredienser

250 g gröna ärter eller sojabönor
4 port pasta (gärna gemelli)
600 g tunnt skivade kotletter
1/2 rödlök
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk crème soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 dl mjölk

Etiketter:,